Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

100 år med PFISTERER - en strømforbindelse til fremtiden

Uanset om det drejer sig om hurtigt voksende megabyer, en bæredygtig energiomstilling eller ren mobilitet, er udfordringerne for PFISTERERs medarbejdere ikke mindre i dag end tidligere. Deres opgave er at finde løsninger til sikker og pålidelig energioverførsel, både i små og store skalaer og ofte ubemærket, i luftledninger og understationer eller strømtilslutninger i hjemmet og også i tog og vindmøller. PFISTERER-produkter spiller en vigtig rolle i vores hverdag. Virksomheden, der altid har fokus på løsninger for fremtiden, fejrer sit 100-års jubilæum i 2021.

"Karl Pfisterer grundlagde vores virksomhed i 1921 med det mål at udvikle et mere effektivt og sikkert elektrisk armatur. Hans engagement i at levere den bedste løsning er stadig hos PFISTERER den dag i dag og omfatter alle områder af energiinfrastrukturer - fra produktion til transmission og også distribution. Som følge heraf er vi en af verdens førende uafhængige producenter af kabeltilbehør, isolatorer og køreledningsløsninger", siger Dr. Konstantin Kurfiss, medlem af PFISTERER's bestyrelse. Den familieejede virksomhed er en opfinder, pioner og løsningsleverandør med en enestående innovativ ekspertise, der har præget fremtiden for energiindustrien i 100 år. PFISTERER-løsninger kan findes i alle typer energinet, både over og under jorden. PFISTERER-produkter anvendes i jernbanenetværk, højhastighedstog som ICE og TGV og jernbanesikkerhedssystemer. "Fordi vi er til stede ved utallige grænseflader for energioverførsel, har vores innovationer en enorm betydning for vores partnere", forklarer Dr. Kurfiss. "Derfor tænker vi altid på fremtiden og på tendenserne inden for energioverførsel og -distribution. Vi tilbyder i dag løsninger til morgendagens udfordringer".

De spørgsmål, som virksomheden står over for, når den ser på fremtiden, er mere aktuelle end nogensinde: Hvordan kan vi på bæredygtig vis generere den energi, der skal dække fremtidens behov? Hvordan kan vi styrke elnettet mod afbrydelser forårsaget af ekstreme vejrforhold i et klima i forandring, samtidig med at vi bringer energien i harmoni med miljøet og behovene hos den hurtigt voksende bybefolkning?

Voksende byområder - fremtidens udfordringer

Den globale energiefterspørgsel er steget kontinuerligt - med mere end 160 % alene siden 1970'erne - og fortsætter med at stige, og der forventes en yderligere stigning på 30 % inden 2040. I samme periode vil antallet af byboere på verdensplan blive fordoblet fra 3,6 milliarder til 6,3 milliarder i samme periode. "For at opretholde en pålidelig forsyning til de voksende byområder i fremtiden skal der transporteres mere elektricitet ind i byerne - og over stadig større afstande: inde i landet fra havvindmølleparker og fra solkraftværker i syd til industrialiserede områder i nord. Det er muligt for eksempel med vores silikonekompositisolatorer - til kompakte og æstetiske højspændingsledninger, der nyder stor offentlig accept", sagde Stephan Götschel, medlem af bestyrelsen for PFISTERER Holding AG.

Som offshore-pioner med erfaring fra talrige vindmølleprojekter tilbyder PFISTERER også den rigtige tilslutningsteknologi til vindmøller, offshore-platforme, batterilagringsanlæg og solkraftværker. På grund af ekstreme vejrforhold i forbindelse med klimaændringerne er risikoen for strømafbrydelser stigende på verdensplan. Her hjælper PFISTERER's unikke nødkoncepter energileverandører med at udføre reparationer hurtigt i tilfælde af skader og kan også bruges som midlertidige bypass-systemer i forbindelse med opgradering af nettet, eftersyn, vedligeholdelse og testning.

PFISTERER bringer strømmen til menneskene - over og under jorden

PFISTERER har siden 1921 støttet energiindustrien med luftledningsteknologi, kabelsystemer og komponenter til eldistribution. I første omgang til de nyligt udviklede lokalnet og siden 1937 også til højspændingssektoren (HV). De første produkter var stålkomponenter som f.eks. bøjler. Senere blev der på fabrikken i Gussenstadt, der blev oprettet i 1946, fremstillet HV-luftledningsklemmer og spændingsfittings. Disse vellykkede løsninger fik hurtigt et internationalt ry. I 1960'erne var der fuld gang i udbygningen af HV-transmissionsnettene i Europa. Siden da er løsninger fra PFISTERER blevet afprøvet ved opførelse af luftledninger i ekstremt terræn i Alperne, i den sydafrikanske ørken, i Golfregionen og ved Guri-dæmningen i Venezuela - fra 110 V til 1.100 kV. Som pioner inden for HV-kabelforbindelsesteknologi tilbyder PFISTERER også tilbehør og løsninger til undersøiske og underjordiske kabelsystemer, herunder nøglefærdige kabelinstallationer. Smart tilbehør til indsamling af driftsdata vil spille en stadig vigtigere rolle i fremtiden.

Innovation som en drivkraft for forretningen

PFISTERER møder fremtidens udfordringer med den viden, der kommer fra hundrede års erfaring. Denne ekspertise har udviklet sig løbende i takt med teknologiens fremskridt - og teknologien har udviklet sig takket være PFISTERER's ekspertise. Talrige innovationer og patenter driver løbende vores vækst. Deres succes har gjort PFISTERER til en globalt aktiv virksomhed - med et distributionsnetværk i 70 lande og 21 lokationer i Europa, Nord- og Sydamerika, Asien og Mellemøsten. Med en arbejdsstyrke på 2100 medarbejdere verden over, topmoderne fremstillingsprocesser og et problemfrit kvalitetsstyringssystem sikrer alt sammen, at vi fortsat vil levere de rigtige løsninger i fremtiden.

Vores jubilæumswebsite 100years-pfisterer.com giver et underholdende indblik i fremtidige og tidligere krav til elnettene verden over - og PFISTERERs løsninger.

Flere nyheder


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det stikbare forbindelsessystem CONNEX fra PFISTE...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshore-platformen DolWin kappa blev ins...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnetoperatøren TenneT har be...

Karl-Heinz Pfisterer bliver æresformand for SE's bestyrelse.

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 -

Pfisterer, en førende leverandør af energiinfrastr...

Energidistribution og energitransmission har været PFISTERERs kernekompetencer i næsten 100 år. S...